Ramstein Air Base.

Ramstein Air Base. Foto: Forsvarsministeriet.

Forsvarsminister Morten Bødskov rejser torsdag til Ramstein Air Base i Tyskland for at deltage i det andet fysiske møde for ”Ukraine Defense Contact Group” – den gruppe af lande, der støtter op om Ukraines kamp mod den russiske invasion. Det er den amerikanske forsvarsminister Lloyd J. Austin III, som inviterer og på dagsordenen er den fortsatte støtte til Ukraine.

 

Til mødet er forsvarsminister Morten Bødskov blevet bedt om at rammesætte, hvordan Vesten kan fremme donationer og øget våbenproduktion til Ukraine i fremtiden. Det sker bl.a. på baggrund af donorkonferencen i august, hvor Danmark var vært sammen med Storbritannien og Ukraine.

 

”De uhyrligheder, Putin udfolder i Ukraine, er et brud på alt det, vi i generationer har kæmpet for. Putins overgreb er en trussel, ikke kun mod Ukraines selvstændighed, men mod fred og sikkerhed i hele Europa. Netop derfor er det afgørende, at vi står sammen og bidrager til Ukraines kamp. Krigen trækker ud og behovet for donationer fortsætter – det har vi alle et ansvar for at støtte op om,” siger forsvarsminister Morten Bødskov.

 

”Vi skal ikke tilbage til det Europa, vi forlod med Berlin-murens fald. Vi skal ikke tilbage til et Europa, hvor militær magt var ret.”

 

Omkring 40 lande fra hele verden er inviteret til Ramstein Air Base torsdag.