Ramstein Air Base.

Foto fra Ramstein Air Base ved tidligere møde. Foto: Forsvarsministeriet.

Det er den amerikanske forsvarsminister Lloyd J. Austin III, der har inviteret til endnu et opfølgende koalitionsmøde om situationen i Ukraine. Koalitionen vil drøfte tiltag, som skal støtte Ukraines forsvarskamp mod Ruslands brutale invasion. Krigen i Ukraine har snart varet i fem måneder, og behovet for støtte er fortsat stort.

 

”Danmark styrker støtten til Ukraine, og vi arbejder tæt sammen med vores allierede og partnere om støtten. Fra krigens begyndelse har Danmark bidraget med en meget bred vifte af donationer - herunder donationer af våben. Putins modbydeligheder kender ingen grænser. De lidelser, den ukrainske befolkning gennemgår, fortjener ingen,” siger forsvarsminister Morten Bødskov.

 

Mødet bliver afholdt virtuelt. Landene mødtes første gang på Ramstein-luftbasen i Tyskland i slutningen af april.

 

Mødet leder op til donorkonferencen #CopenhagenUkraine2022, hvor en række lande samles 11. august i København for at diskutere nye fælles og konkrete tiltag, der skal styrke de længerevarende donationer af våben, træning af det ukrainske forsvar og minerydning.

 

”Putin skal ikke vinde. Derfor styrker koalitionen nu støtten til Ukraines frihedskamp. Her spiller Danmark en aktiv rolle. Jeg glæder mig til at byde en række kollegaer velkommen til København den 11. august til donorkonferencen #CopenhagenUkraine2022, hvor de deltagende lande skal diskutere mulighederne for fælles finansiering af længerevarende konkrete våbendonationer, træning af det ukrainske forsvar og minerydning,” siger forsvarsminister Morten Bødskov.