Ramstein Air Base.

Ramstein Air Base. Foto: Forsvarsministeriet.

Den amerikanske forsvarsminister Lloyd J. Austin III har inviteret til koalitionsmøde om situationen i Ukraine. I mødet deltager forsvarsministre og forsvarschefer fra NATO-lande og andre lande, der har doneret til forsvaret af Ukraine. Fokus på mødet vil være den alvorlige situationen i Ukraine og drøftelser om yderligere, langsigtet støtte.

Forsvarsminister Morten Bødskov udtaler:

 

”Putins modbydeligheder kender ingen grænser. Danmark står skulder ved skulder med allierede og partnere i støtten til Ukraine. Danmark har fra starten af krigen været meget aktiv med en bred vifte af donationer, herunder våben, til Ukraines kamp mod Putins overgreb.

 

Det budskab, jeg har med til mine kollegaer i dag, er klart. Danmark vil fortsætte støtten til Ukraine, herunder også med hjælp til våben. De lidelser den ukrainske befolkning gennemgår er ufattelige. Derfor skal Vesten stå sammen i kampen for Ukraine og mod Putins overgreb. Det arbejde vil Danmark fortsætte med at støtte. Det sker i tæt dialog med Folketingets partier.

 

Den internationale donorkonference på Ramstein Air Base er en yderligere styrkelse af det internationale samarbejde mod Putins overgreb og en endnu stærkere hjælp til Ukraines kamp for frihed.”