Troels Lund Poulsen til UDCG-møde i Bruxelles

Troels Lund Poulsen til UDCG-møde i Bruxelles. Foto: Forsvarsministeriet.

Hundredevis af kort- og mellemrækkende luftforsvarsmissiler er nu på vej til Ukraine. Det er resultatet af et internationalt samarbejde som Danmark, USA, Storbritannien og Nederlandene i dag præsenterede i forbindelse med Ukraine Defense Contact Group-mødet (UDCG) i Bruxelles.

 

”Jeg er glad og stolt over, at vi sammen med en kreds af andre lande, nu kan levere livsvigtigt udstyr til Ukraines frihedskamp. Med det her udstyr kan ukrainerne i højere grad beskytte kritisk infrastruktur og civile, ligesom det er afgørende for den ventede ukrainske offensiv i de kommende måneder,” siger fungerende forsvarsminister, Troels Lund Poulsen.

 

Donationen sikrer ukrainerne højt prioriteret materiel til at beskytte blandt andet kritisk infrastruktur. Leveringen af udstyret er allerede i gang og ventes afsluttede inden for de kommende uger.

 

”Det er helt afgørende, at vi fortsætter vores støtte til Ukraines kamp mod Rusland. Danmark har fra starten af krigen været et af de mest aktive donorlande og løbende presset på for større og tungere donationer. Det vil vi fortsætte med, og derfor ønsker regeringen at afsætte yderligere 21,9 mia. kr. til Ukrainefonden i de kommende år,” siger Troels Lund Poulsen.

 

Danmarks bidrag til samarbejdet kommer fra den militære støttepakke, som blev offentliggjort i maj.

 

Donationen meldes ud forud for møde i Ukraine Defense Contact Group (UDCG) i NATO hovedkvarteret i Bruxelles den 15. juni. UDCG består af mere end 50 lande, som i fællesskab støtter Ukraines frihedskamp med forskellige former for militær hjælp.