Donation

Danmark og Norge donerer artilleriskud til Ukraine. Foto: Forsvarsgalleriet.

Danmark og Norge er endnu en gang gået sammen om at donere artilleriskud til Ukraine. Denne gang drejer det sig om i alt 9.000 granater, drivladninger, fængrør og brandrør. Derudover donerede Danmark selv yderligere 1.500 komplette artilleriskud og 500 granater. Det blev annonceret mandag.

 

”Ukrainerne har fortsat et stort og akut behov for ammunition til deres kamp mod Rusland. Det er Danmark sammen med andre EU- og NATO-lande i fuld gang med at imødekomme med en række forskellige tiltag. Sammen med Norge kan vi nu sende flere end 10.000 komplette artilleriskud afsted inden for kort tid”, siger fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen.

 

Ukraine har ved flere lejligheder understreget behovet for langtrækkende artilleriammunition. Den samlede donation betyder, at Ukraine vil modtage i alt 10.500 komplette artilleriskud og yderligere 500 granater.

 

I april donerede Danmark og Norge 8.000 artillerigranater til Ukraine. Det nye samarbejde betyder, at det danske og norske materiel kan samles til komplette artilleriskud, som herefter bliver doneret til Ukraine. 

 

”Ukraine har et omfattende behov for artilleriammunition. Det haster. Vi har derfor bestemt os for at gå sammen med Danmark om en ny donation, således at Ukraine får ammunitionen så hurtigt som muligt. Det er vigtigt, at vi fortsat står sammen om støtte til Ukraine. Norge vil fortsætte med at støtte Ukraine mod de russiske invasionsstyrker så længe, det er nødvendigt”, siger den norske forsvarsminister Bjørn Arild Gram.

 

Donationen finansieres via Ukrainefonden.