Møde med Oleksii Reznikov

Forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen med sin ukrainske kollega, Oleksii Reznikov. Foto: Forsvarsministeriet.

Fortsat dansk støtte i form af bl.a. donationer og træning af ukrainske soldater blev i dag bekræftet af forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen. Det skete, da han mødtes med en af de centrale ledere i Ukraines forsvar mod den russiske invasion - den ukrainske forsvarsminister, Oleksii Reznikov.

 

Siden den russiske invasions begyndelse har Danmark været en markant bidragsyder til Ukraines frihedskamp. Derfor var det vigtigt for forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen at mødes med Oleksii Reznikov for at bekræfte Danmarks fortsatte støtte til Ukraine.

 

”Jeg havde et rigtig godt møde med Oleksii Reznikov. Han var glad for at høre, at Danmark har valgt at donere de 19 CAESAR-artilleri systemer, som er et meget efterspurgt bidrag til den ukrainske kamp for frihed. Jeg kunne samtidig fortælle ham, at Danmark også kommer til at donere udstyr gennem den britisk-ledede International Fund for Ukraine, som blev etableret under donorkonferencen i København i august,” oplyser forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen.   

 

Træning af ukrainske soldater var også et emne, som de to forsvarsministre fik vendt. Danmark har siden invasionens begyndelse både bidraget med danske instruktører til en omfattende træningsmission i Storbritannien og afholdt træningsaktiviteter for ukrainske soldater på dansk jord. Den form for støtte ønsker Danmark at fortsætte, oplyste forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen over for den ukrainske forsvarsminister tidligere i dag:

 

”Jeg understregede, at vi kommer til at fortsætte med at tilbyde støtte til træning af ukrainske soldater – både træningsaktiviteter i allieredes lande og på dansk jord. Vi undersøger samtidigt fortsat andre måder, hvorpå vi kan støtte Ukraine. Danmark skal fortsat være en af de vigtigste bidragsydere relativt til vores størrelse, og vi skal støtte Ukraine i kampen mod den brutale russiske invasion,” siger Jakob Ellemann-Jensen.