Ramstein Air Base.

Ramstein Air Base. Foto: Forsvarsministeriet.

Forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen tager i dag til sit første møde i Ukraine Defense Contact Group. På mødet vil forsvarsministeren bl.a. mødes med den ukrainske forsvarsminister, Oleksii Reznikov. Her vil han orientere ham om Dannmarks donation af CAESAR-artillerisystemer og om regeringens ambition om etablering af en dansk fond til finansiering af både civil og militær støtte til Ukraine.  

 

”Jeg glæder mig til at mødes med den ukrainske forsvarsminister, Oleksii Reznikov, og bekræfte Danmarks fortsatte støtte til Ukraine. Ukrainerne kæmper for retten til at bestemme over egen fremtid. Det er en frihedskamp, og det er helt afgørende, at resten af den frie verden bakker fuldt og helt op om det. Danmark har siden invasionens begyndelse været en markant bidragsyder til den ukrainske frihedskamp. Det vil vi fortsætte med, og derfor vil jeg i dag orientere Oleksii Reznikov om Danmarks donation af vores CAESAR-artillerisystemer,” udtaler forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen. 

 

Udover mødet med den ukrainske forsvarsminister mødes Jakob Ellemann-Jensen  med en række kolleger - herunder NATO´s generalsekretær, Jens Stoltenberg, USA’s forsvarsminister, Lloyd Austin III, den britiske forsvarsminister, Ben Wallace og den svenske forsvarsminister, Pål Jonson.

 

Repræsentanter fra mere end 40 lande deltager i mødet i dag. Ukraine Defense Contact Group ledes af den amerikanske forsvarsminister Lloyd Austin III, og det er ottende gang, at gruppen samles for at drøfte det internationale samfunds fortsatte støtte til Ukraine.