Forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen og Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen

Forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen og Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen. Foto: Forsvarsministeriet.

Regeringen har i dag rådført sig med Folketingets partier om, at der bliver doneret yderligere ca. 300 mio. kroner til at styrke støtten til Ukraine. Midlerne stammer fra reserven fra Nationalt Kompromis og skal doneres til den britiske fond, International Fund for Ukraine (IFU), som er et internationalt initiativ der udspringer af den københavnske donationskonference fra august

 

”Ukraines kamp for frihed er også vores og Europas kamp for frihed. Derfor har regeringen sammen med Folketingets partier besluttede at donere yderligere 300 mio. kroner til Ukraine. Regeringen vil fortsætte Danmarks støtte til ukrainerne både økonomisk, militært og humanitært,” siger forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen.

 

Den 6. marts 2022 blev der, med bred politisk opbakning, besluttet en række tiltag der skulle styrke det danske forsvarsberedskab og mulighederne for at manøvrere i den nye sikkerhedspolitiske situation, det Nationale Kompromis. Forsvarsministeriet har i 2022 afholdt en række udgifter finansieret af reserven på 3,5 mia. kr.

 

Den sidste del af reserven på ca. 300 mio. kr. vil nu yderligere styrke det danske bidrag til den britiske fond ”International Fund of Ukraine”, der blev lanceret i forbindelse med donationskonferencen, som Danmark var vært for i sommer.

 

”Jeg havde i mandags æren af at møde præsident Zelenskyj virtuelt, hvor han understregede det fortsatte behov for omverdenens støtte. Derfor er jeg glad for, at Danmark kan bidrage med yderligere en stor donation til Ukraines frihedskamp,” siger Jakob Ellemann-Jensen.