Forsvarsminister Gitte Lillelund Bech er i disse dage på besøg i USA. Her har hun netop besøgt Pentagon, hvor hun bl.a. mødtes med sin amerikanske kollega, forsvarsminister Robert Gates.
 

Under deres møde i Pentagon havde Gitte Lillelund Bech og den amerikanske forsvarsminister Robert Gates lejlighed til at tale om samarbejdet omkring indsatsen i Afghanistan samt om NATO’s fortsatte tilpasning til de nye sikkerhedsudfordringer.
 

Under forsvarsministerens møder i USA har der været udtrykt stor anerkendelse af den danske indsats i de vigtige internationale missioner, der fra dansk side bidrages til i Afghanistan, ved Aden-bugten og i Kosovo og Libanon. På mødet med forsvarsminister Robert Gates havde forsvarsminister Gitte Lillelund Bech mulighed for at udtrykke den danske regerings ønske om fortsat stærkt dansk engagement i internationale fredsstøttende missioner.
 

Robert Gates og Gitte Lillelund Bech havde også lejlighed mere generelt at drøfte NATO’s udvikling og var enige om behovet for at accelerere reformprocessen og dermed tilpasse NATO til fremtidige udfordringer og trusler.
 

Forsvarsminister Gitte Lillelund Bech udtaler efter mødet med forsvarsminister Robert Gates:
 

”Jeg var glad for i dag – kun lidt over en uge efter min tiltrædelse som forsvarsminister – at møde min amerikanske kollega, Robert Gates. Han udtrykte stor anerkendelse af Danmarks militære og civile indsats i internationale missioner og det vigtige og vanskelige arbejde, de danske soldater udfører i Afghanistan. I det hele taget har jeg under hele mit besøg i USA hørt mange rosende ord om den aktive danske udenrigs- og forsvarspolitik, ikke kun i de fredsstøttende operationer, men også i forhold til Danmarks aktive engagement i NATO’s udvikling. Jeg har med glæde oplevet den store respekt, der er for, at vi i Danmark har så bred politisk og folkelig tilslutning bag Danmarks bidrag til fredsstøttende operationer”.