Danmark har sendt det første træningsbidrag til Irak, og de 30 danske soldater er nu i fuld gang med at træne kurdiske soldater. Træningsbidraget er udsendt sammen med briterne. De danske og britiske soldater underviser kurdiske Peshmerga-soldater i førstehjælp (sanitetsuddannelse), skydning og forhold omkring miner.

”Det er rigtig positivt, at de danske og britiske soldater nu er kommet i gang med træningen af de kurdiske soldater. Det er vigtigt, at vi hjælper de kurdiske soldater samt de irakiske sikkerhedsstyrker med træning, så de selv bliver bedre i stand til at tage kampen op mod terrororganisationen ISIL. Kampen mod ISIL kan ikke vindes fra luften alene, så derfor er det vigtigt med uddannelse af de lokale styrker, så kampen mod den modbydelige terrororganisation også kæmpes på jorden. Vi har nogle meget dygtige soldater, der har stor erfaring med træningsopgaver, så jeg er sikker på, at træningsbidraget vil have stor værdi i kampen mod ISIL”, siger forsvarsminister Nicolai Wammen.

Det første danske træningsbidrag rejste fra Danmark til Cypern lørdag d. 22. november. På Cypern har soldaterne haft de sidste forberedelser sammen med briterne. Og nu er træningsbidraget så i fuld gang i det nordlige Irak, hvor de vil træne kurdiske styrker de kommende måneder.