For at fastholde de opnåede resultater i en situation, hvor sikkerheden i dele af Afghanistan er skrøbelig, er det vigtigt, at vi fra dansk side fortsat støtter de afghanske sikkerhedsstyrker med træning og rådgivning. Sådan lød budskabet fra forsvarsminister Peter Christensen, da han for første gang som forsvarsminister besøgte de udsendte soldater i Kabul.

Peter Christensen brugte turen til at få et godt billede af situationen i landet. Og det var en stolt forsvarsminister, der mødtes med de udsendte ved det danske bidrag i Afghanistan:

”Selvom sikkerhedssituationen i dele af Afghanistan fortsat er skrøbelig, og kampen mod Taliban er et langt sejt træk, har det været opløftende for mig at opleve den forskel, som vi i NATO har gjort og stadigvæk gør. De danske soldater bidrager lige nu til at skabe den sikkerhed, som er en grundlæggende forudsætning for stabilitet og en bæredygtig fremtid for Afghanistan. Jeg ved, hvor stor og vigtig en indsats vores danske udsendte yder rundt omkring i verdens brændpunkter – også i Afghanistan. Jeg er derfor glad for muligheden for selv at overbringe soldaterne min store tak for deres professionelle og dedikerede indsats hernede. Det er med stor respekt for de danske mænd og kvinder her i Afghanistan, at jeg tager hjem med en masse gode og brugbare oplevelser i bagagen”.

Det nuværende danske bidrag er aktuelt på ca. 85 personer til NATO’s mission i Afghanistan, Resolute Support. Bidraget er fokuseret omkring rådgivning, støtte og træning af de afghanske sikkerhedsstyrker, og er centreret omkring Kabul.