Kenneth Pedersen er 51 år og kommer fra en stilling som chef for Operationsstaben i Forsvarskommandoen. Med tiltrædelsen udnævnes han til generalløjtnant og funktionen som viceforsvarschef.

Kenneth Pedersen erstatter tidligere chef for Forsvarsstaben og viceforsvarschef generalløjtnant Max Arthur Lund Thorsø Nielsen, som siden den 1. september 2019 har været chef for Danmarks militære repræsentation i NATO.

Kenneth Pedersen kommer med en bred erfaring fra stillinger i Forsvaret og har blandt andet været bataljonschef ved Gardehusarregimentet og udsendt til Afghanistan med ISAF16. Siden 2016 har han været chef for Operationsafdelingen i Forsvarsministeriet og chef for Operationsstaben i Forsvarskommandoen, afbrudt af en kort periode som midlertidig chef for Hærkommandoen fra februar til september 2019.

Forsvarschef Bjørn Bisserup siger:

”Posten som chef for Forsvarsstaben er central i den daglige drift og udvikling af Forsvaret. Forsvarsstaben har til opgave at samle trådene, prioritere og lave oplæg til beslutninger på et komplekst område. Til at lede dette arbejde er der behov for en fast hånd på roret. Med gode ledelsesmæssige kompetencer og stærk faglighed er generalmajor Kenneth Pedersen den helt rette person til at lede Forsvarsstaben i det videre arbejde med at styrke og udvikle Forsvaret. Jeg ser derfor frem til et fortsat tæt samarbejde med Kenneth.”

Forsvarsminister Trine Bramsen siger:

"Trusselsbilledet bliver stadig mere komplekst. Det betyder, at Forsvaret skal være i stand til at løse opgaver på mange forskellige niveauer. Og på tværs af det militære og politiske felt. Det stiller ikke mindst store krav til vores ledere. Jeg har tillid til, at Kenneth Pedersen med sin erfaring kan understøtte Forsvarets evne til opgaveløsning nu og i årene, der kommer".

Kenneth Pedersen tiltræder som chef for Forsvarsstaben den 15. november 2019.

Stillingen som chef for Operationsstaben i Forsvarskommandoen vil blive slået op snarest muligt.

Fakta
Forsvarskommandoen er en styrelse under Forsvarsministeriet. Forsvarskommandoen har ansvaret for den overordnede koordination og styring af Forsvaret. Chefen for Forsvarskommandoen er forsvarschefen. Den tværgående prioritering og styring på Forsvarskommandoens område varetages af Forsvarsstaben. Forsvarsstaben er opdelt i fire fagstabe, som støtter forsvarschefen og chefen for forsvarsstaben. Der er ca. 450 medarbejdere i Forsvarsstaben.